2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

KIAUŠINIŲ IR SŪRIO RUTULIUKAI

Nuostabus užkandis šventiniam stalui.


  •  3 virtų kiaušinių;
  • ~100g fermentinio sūrio;
  • 1 a.š. majonezo;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. kupinas smulkiai pjaustytos rūkytos lašišos;
  • žiupsnelis šv.krapų;
  • juodųjų pipirų;
1. Kiaušinius sutarkuokite per stambią burokinę tarką. 
2. Fermentinį sūrį sutarkuokite per smulkią tarką, sudėkite kiaušinius, majonezą, pagardinkite juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
3. Gautą masę padalinkite pusiau. Į vieną dalį dėkite supjaustytą lašišą, šviežius krapus ir išmaišykite.
4. Rankomis formuokite rutuliukus (gavosi 12 rutuliukų).
Skanaus ;)


adaptuota pagal "Gyvenimas.delfi.lt"

2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

KIAUŠINIS KEPTAS DVIGUBOJE BATONO RIEKELĖJE

Savaitgalį siūlau įprastus sumuštinius pakeisti karštais ir tikrai skaniais keptais orkaitėje su kiaušiniu ;)


  •  2 batono riekelių;
  • 1 kiaušinio;
  • kumpio ar dešros riekelių;
  • pomidoro riekelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Vienoje riekelėje išpjaukite "skylę". Tuomet batono riekeles sudėkite vieną ant kitos.
2. Į susidariusią ertmę dėkite ką turite tuo metu šaldytuve, t.y. kumpio ar dešros riekeles, pomidoro griežinėlius. 
3. Ant viršaus įmuškite kiaušinį ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol kiaušinis iškeps ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
p.s. mano sumuštinukas be papildomų priedų.
Skanaus ;)



2013 m. kovo 23 d., šeštadienis

RAUGINTŲ KOPŪSTŲ TROŠKINYS

Galima pagalvoti, kad kopūstų troškiniui nereikalingi jokie receptai, bet keletas prieskonių keičia įprastą skonį.


  •  ~500g raugintų kopūstų;
  • 1 svogūno;
  • 1-2 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
  • 1-2 a.š. džiovinto mairūno;
  • 2-5 v.š. pomidorų padažo;
  • 3 v.š. grietinės;
  • žiupsnelis cukraus;
  • 2 lauro lapelio, druskos, juodųjų pipirų;
1. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad praktiškai apsemtų. Užvirus vandeniui, patroškinkite apie 10 minučių ir sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir lauro lapelius. Troškinkite tol, kol kopūstai bus minkšti ir jei reikės įpilkite vandens (~1-1,5val.).
2. Troškinį pagardinkite paprika, mairūnu, pomidorų padažu, grietine, žiupsneliu cukraus, druska bei juodaisiais pipirais. 
Skanaus ;)


šaltinis iš "Skanus gyvenimas"

2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

ĮDARYTI KIAUŠINIAI SU LAŠIŠA

Artėja Velykos, kai visi kiaušinių atsivalgysime ir dar greičiausiai atliks. Todėl tiek per Velykas, tiek po jų galite kiaušinius daryti su įvairiausiais įdarais. O čia vienas iš pasiūlymų ;)


  •  5 kiaušinių;
  • 3-4 a.š. grietinės;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • 1 a.š. ryžių acto;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • rūkytos lašišos;
  • šv. krapų;
1. Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite ir nulupkite. 
2. Tuomet perpjaukite išilgai ir išimkite trynius, kuriuos sutrinkite šakute kartu su grietine, garstyčiomis, actu. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Gautą įdarą sudėkite į kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite rūkytos lašišos ir užberkite krapų.
Skanaus ;)


adaptuota pagal "Mamos receptai.lt"

2013 m. kovo 19 d., antradienis

BULVINĖ PICA

Kai pabosta bulviniai blynai, paįvairinimui galite išsikepti bulvinę picą - labai skanu ;)


  •  5-6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v.š. miltų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 4 riekelių rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 1 pomidoro;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
  • gabalėlis sviesto;
1. Nuskustas bulves sutarkuokite per burokinę tarką. Rankomis gerai nuspauskite skystį ir sumaišykite su plaktu kiaušiniu, miltais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais (jei bulvės ne šviežios nepamirškite įdėti vitamino C).
2. Imkite mažą keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir įkaitinkite. Dėkite kupinus 3 valgomus šaukštus bulvių masės ir gražiai išlyginkite blyną. Apkepkite iš abiejų pusių.
3. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, sudėkite žiedais/pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir apkepkite.
4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite šoninę ir padėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalai.
5. Blyną dėkite į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Ant viršaus išdėliokite svogūną, šoninę, tarkuotą fermentinį sūrį ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15min. arba kol išsilydys sūris.
p.s. iš nurodyto kiekio išėjo trys blynai, įdaro kiekį nurodžiau dviems blynams.
Skanaus;)


šaltinis iš "Tango su samčiais"

2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

ZEBRINIS KEKSAS

Labiausiai patiko maišyt geltonąją ir kakavinę tešlas ir stebėti, kaip gražiai skleidžiasi. Beto tai raminančiai veikia, o skoniu nenusivilsite ;)


  •  4 kiaušinių;
  • 1 stiklinės + 2v.š. cukraus;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinės bekvapio aliejaus;
  • 2 stiklinių miltų;
  • 1 v.š. kepimo miltelių;
  • 2 v.š. kakavos miltelių;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (bėriau vanilinį cukrų);
  • 0,5 a.š. druskos;
1. Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kiaušinius ir cukrų mikseriu plakite 2-3 min., kol masė sutirštės ir pabals.
3. Supilkite pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite. Tuomet dalimis dėkite miltus vis gerai išmaišant tešlą, kad nebūtų jokių gumulėlių.
4. Į atskirą dubenį atsipilti 2,5 stiklinės tešlos ir sumaišyti su kakavos milteliais.
5. Apvalios kepimo formos dugną iškloti sviestiniu popieriumi.
6. Imkite du vienodos talpos indelius (3-4 v.š. talpos, aš naudojau dvi taureles). Pirmiausiai pasemkite geltonosios tešlos ir pilkite į formos vidurį. Nelaukiant, kol tešla pasklis, pilkite kakavinę tešlą tiesiai į geltonosios tešlos vidurį. Taip lygiomis dalimis ir pakaitomis pilkite, kol pabaigsite abi tešlas.
7. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55min. Pyragas bus iškepęs, kai medinis pagaliukas įsmeigus į pyragą bus sausas.
Skanaus ;)

foto skolinta iš interneto

šaltinis iš "Vaikai ir vanilė"

KEPTOS BULVĖS ĮDARYTOS VARŠKE

Senai pamirštas patiekaliukas, kai su įdarais gali improvizuoti, kaip tik širdis geidžia arba ką sufleruoja šaldytuvo turinys ;)


  •  8 didelių bulvių;
  • 300 g varškės;
  • 100 g grietinės;
  • 1 pomidoro;
  • 1 a.š. garstyčių;
  • žiupsnelio svogūnų laiškų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Kruopščiai nuplaukite bulves. Sudėkite į puodą ir virkite apie 15-20min.
2. Perpjaukite bulves išilgai ir išskopkite minkštimą. Žinoma šiek tiek jo palikdami.
3. Įdarui varškę išmaišykite su garstyčiomis ir grietine. Sudėkite smulkiai supjaustytą pomidorą be žievelės, svogūnų laiškus, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais ir vėl gerai išmaišykite.
4. Į bulvių puseles dėkite įdarą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min.
Skanaus ;)


idėja iš "15min.lt"

2013 m. kovo 16 d., šeštadienis

KIAULIENOS SUKTINUKAI SU ŠPINATŲ IR SŪRIO ĮDARU

Suktinukai yra tikras gėris, nors prie jų ir tenka sugaišti šiek tiek laiko, tačiau ko nepadarysi dėl gardaus kasnelio. Šie iš tikrųjų nuostabūs - rekomenduoju ;)


  •  6 kiaulienos nugarinės gabalėlių;
  • 6 a.š. majonezo;
  • šviežių špinatų;
  • fermentinio sūrio;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • krakmolo;
  • 1 kiaušinio;
1. Kiaulienos gabalėlius plonai išmuškite (naudojau mėsos plaktuko lygiąją dalį). Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Tuomet nugarinės gabalėlį ištepkite 1 a.š. majonezu. Dėkite špinatų lapelius ir ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Gerai prispauskite. Užlenkite mėsos kraštelius ir susukite į ritinėlį. Rankomis paspauskite ir paformuokite, kad būtų tvirtesnis. Sutvirtinkite mediniais pagalėliais. 
3. Kiekvieną suktinuką apvoliokite krakmole, nupurtykite jo perteklių ir apvoliokite kiaušinio plakinyje.
4. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, dėkite į kepimo indą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
Skanaus ;)



idėja iš "Skanus gyvenimas"

2013 m. kovo 12 d., antradienis

KEPTA ŽUVIES FILE SU KUKURŪZŲ DRIBSNIAIS (CORN FLAKES)

Aš vis dar stebiuosi žmonių išmone ir kūrybingumu sumastyti tiek daug įvairių patiekalų. Todėl kas savaitę tą  patį valgyti mažiausiai norisi ir ieškau įdomesnių variantų ;)


  •  700 g baltos žuvies filė (pirkau pangasiją);
  • ~200g kukurūzų dribsnių/corn flakess;
  • 2 kiaušinių;
  • miltų apvoliojimui;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. File gabalėlius pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Kukurūzus sudėkite į paprasčiausią maišelį ir kočėlo pagalba "pakočiokite" iki norimo smulkumo. Arba tiesiog galite sudėti į virtuvinį kombainą ir sumalti iki džiūvėsėlių smulkumo.
3. Į skirtingas lėkštes sudėkite miltus, išplaktus kiaušinius ir kukurūzų dribsnius.
4. Tuomet file apvoliokite miltuose, nupurtykite perteklių, merkite į kiaušinio plakinį ir galiausiai apvoliokite dribsniuose. 
5. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Skanaus ;)


idėja iš "Viktoro užrašų"

2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU RUDAISIAIS PIEVAGRYBIAIS

Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi.

  • 3 vištienos krūtinėlių;
  • miltų;
  • druskos;
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 v.š. sviesto;
  • 1-2 v.š. šviežių čiobrelių supjaustytų lapelių;
  • 400 g rudųjų pievagrybių;
  • 60 ml sauso balto vyno;
  • 60 ml vištienos sultinio;
  • 50 ml grietinėlės;
  • saujelė šviežių pjaustytų petražolių;
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausis 6 gražūs kepsneliai. Tuomet pabarstykite kiekvieną druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
2. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir įdėkite vieną šaukštą sviesto. Kepkite krūtinėlę iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduos.
3. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištieną sudėkite pievagrybius (žinoma tinka ir baltieji pievagrybiai). Jei pievagrybiai ne vienodo dydžio, perpjaukite juos per pusę ar į keturias dalis. Tuomet ant grybų sudėkite likusius 2 šaukštus sviesto ir čiobrelius (jei ištirpdysite prieš sudedant grybus, sviestas pradės "degti" ir duos patiekalui kartumą). Maišant kepkite apie 6 minutes.
4. Supilkite sausą vyną, vištienos sultinį ir kepkite, kol padažo šiek tiek nugaruos ir jis sutirštės. Ir galiausiai supilkite grietinėlę.
5. Į padažą sudėkite iškeptas krūtinėles, petražoles. Kepsnelius pavartykite, kad pasidengtų padažu. 
Skanaus ;)

2013 m. kovo 5 d., antradienis

KEPTA LAŠIŠA SU IMBIERO IR SOJOS PADAŽU

Originaliame recepte šis padažas buvo pilamas ant iškeptos lašišos, bet aš prieš kepdama ją aptepiau, ko pasekoje ji gavosi tamsi, bet tikrai skani.


  •  4 gabalėliai lašišos;
  • 60 ml sojos padažo;
  • 3 v.š. laimo sulčių;
  • 1 a.š. tarkuoto imbiero;
  • 0,5 a.š. agavo sirupo (neprivaloma);
1. Sumaišykite padažui skirtus ingridientus ir juo aptepkite lašišos gabalėlius.
2. Dėkite lašišą odele žemyn į keptuvėje įkaitiną aliejų ir kepkite iš abiejų po keletą minučių.
3. Valgykite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Padažas nusižiūrėtas iš "Everyday Food with Sarah Carey"

2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

SKREBUČIAI SU MOCARELA IR POMIDORAIS

Gardūs skrebučiai, su lengvais nukrypimais nuo originalaus recepto, tačiau improvizuoti niekas nedraudžia ;)


  • 1 kiaušinio;
  • 1 didelio pomidoro (naudojau geltonuosius vyšninius pomidoriukus);
  • 150g mocarelos sūrio;
  • 8-10 prancūziško batono riekelių (arba naudokite savo mėgstamą batoną);
  • žiupsnelis svogūno laiškų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Batoną patepkite alyvuogių aliejumi. 
2. Išplakite kiaušinį ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. 
3. Sudėkite supjaustytus svogūno laiškus, kubeliais pjaustytą mocarelą ir pomidorus bei dar kartą išmaišykite.
4. Paruoštą masę dėkite ant batono riekelių ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol mocarela išsilydys ir šiek tiek paskrus.
Skanaus ;)



čia "vyriškasis" variantas su rūkyta dešra ;)

Receptas adaptuotas pagal "Gardus gyvenimas"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...