2014 m. rugsėjo 30 d., antradienis

SU ŽELATINA MARINUOTI POMIDORAI

Jei dar vis turite pomidorų, pasigaminkite jų šiuo būdu ir bus puikus garnyras prie antro patiekalo.


  • pomidorų;
  • agurkų;
  • svogūnų;
marinatas:
  • 1 l vandens;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1 v.š. druskos;
  • 1 v.š. acto (9%);
  • 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui)
  • 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų;
1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.
2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu. 
3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30min. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.
p.s. iš vienos normos gaunasi 3 stiklainiai po 0,75l ir 1 stiklainis po 0,5l.
Skanaus ;)


"www.virtuveskerteles.lt"

2 komentarai:

  1. Aš šį puikų receptą žinau be agurkų. Tik tada būtinas ingradientas - gvazdikėliai ir kvapieji pipirai.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...