2015 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

KIAUŠINIŲ "DEBESĖLIAI"

Skanus, gražus patiekalas, džiuginantis akį ir skrandį. Patiekti taip keptus kiaušinius galite ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei, jei tik yra noras :)

  • 4 kiaušinių;
  • kelių laiškų svogūnų laiškų;
  • 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
  • 3 riekelių rūkytos šoninės ar saliamo dešros;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Šoninę arba saliamį pakepinkite keptuvėje iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus ir padėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
  2. Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius susidėkite į atskirus mažus indelius.
  3. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Tuomet labai atsargiai įmaišykite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, šoninę ar saliamį ir tarkuotą parmezano sūrį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šiek tiek pašlakstykite aliejumi ir padalinkite baltymus į 4 "debesėlius" - krūveles. Viduryje padarykite po duobutę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 min. arba kol gražiai pradės skursti baltymų krašteliai.
  5. Tuomet į kiekvieną duobutę įdėkite po trynį ir kepkite dar 3-4 min.
  6. Patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)

p.s. į baltymus galite įmaišyti kitos savo mėgstamos mėsytės, pridėti įvairių žolelių, špinatų ir pan. Arba baltymus pagardinti tik druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...