2015 m. lapkričio 15 d., sekmadienis

ČILI PADAŽAS

Pasigaminę šio padažo, Jūs garantuotai nenorėsite pirktinio. Jame jaučiasi ir saldumas, ir aštrumas. Tobulai pagardins patiekalus, tiks padažams ir galėsite naudoti marinavimui.


  • 8 vidutinio dydžio čili pipirų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 360 ml vandens;
  • 120 ml balto vyno acto;
  • 200 g cukraus;
  • 1 a.š. druskos;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 2 v.š. vandens;
  1. Į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) sudėkite pasmulkintus čili pipirus be kotelių, supjaustytas česnako skilteles ir viską sumalkite.
  2. Į puodą dėkite čili pipirų masę, supilkite vandenį, baltą vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 min. 
  3. Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į puodą. Išmaišykite ir palaukite kol užvirs, tuomet išjunkite.
  4. Supilstykite padažą į sterilius stiklainiukus.Iš nurodyto kiekio išeina 700 ml padažo.
Skanaus ;)

patarimas: išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Galite prie malant iš karto išimti iš paprikos sėklas - jūsų teisė rinktis. Aštrumą taip pat reguliuoti galite pagal save, nes paprika paprikai savo aštrumu kas kartą skiriasi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...