2016 m. birželio 14 d., antradienis

ORKAITĖJE KEPTI TRIUŠIENOS KUMPELIAI SU AGURKAIS IR POMIDORAIS

Taip iškepta mėsytė būna labai sultinga ir minkšta, o susidaręs padažas - tobulai papildo visą patiekalą :)


  •  570 g "Lapino puotos" šviežių triušienos priekinių kumpelių;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 4 šviežių agurkėlių;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • žiupsnelio džiovinto šafrano;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • kelių šakelių šviežio baziliko;
  1. Triušienos kumpelius iš abiejų pusių apibarstykite šafranu, druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į gilesnę kepimo skardą.
  2. Ant viršaus išdėliokite labai plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir griežinėliais - česnaką, supilkite vištienos sultinį.
  3. Kepimo skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 
  4. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, nuimkite foliją ir ant viršaus sudėkite įvairiais gabalėliais pjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.
  5. Patiekite lėkštėse, uždėkite keletą lapelių šviežio baziliko ir valgykite su čiabatos ar prancūziško batono riekele.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...