2016 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTA SU DARŽOVĖMIS

Šeimyniniams pietums ar vakarienei kepta višta su daržovėmis bus puikus pasirinkimas. Būtinai užsipilkite sultiniu, susidariusi nuo daržovių ir vištos, nes jis be galo skanus :)
Vištos prieskoniavimui naudojau "Garduko" prieskonius "Gyros", į kurių sudėtį įeina: kalendra, juodieji pipirai, paprika raudona, čiobreliai, kmynai, mairūnas, raudonėlis, aitrioji paprika, svogūnai, česnakas ir cinamonas.


  • 1,6 kg vištos;
  • 3 a.š. "Gyros" prieskonių;
  • 4 didelių bulvių;
  • 3 morkų;
  • 3 svogūnų;
  • 2 galvučių česnako;
  • 1 a.š. malto rozmarino;
  • 100 ml vandens;
  • aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų; 
  1. Vištą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Iš visų pusių apibarstykite prieskoniais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į šaldytuvą 3-4 val.
  2. Į kepimo skardą dėkite stambiais gabalais supjaustytas bulves, morkas, į 4 dalis perpjautus svogūnus, nenuluptas česnako skilteles, apšlakstykite viską aliejumi, suberkite rozmariną, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Ant viršaus uždėkite vištą (suriškite kojas, o sparnelius pakiškite po višta).
  3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. ir supilkite vandenį. Po to uždenkite folija ir kepkite 30 min. Nuimkite foliją ir kepkite dar 30 min., keletą kartų palaistydami susidariusi sultiniu.
  4. Kai višta iškeps, išimkite iš orkaitės, pridenkite folija ir leiskite šiltai pastovėti 15-20 min.
  5. Skanaus ;)

p.s. jei sparneliai nesilaikys po višta, tuomet juos apsukite folija, kad kepant per daug neapskrustų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...