2016 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

KEPTA ŽĄSIENOS FILE SU BROKOLIAIS IR GRYBAIS

Neapsigaukite, nes iš vienos žąsies krūtinėlės su papildomu garnyru galite pamaitinti net 4 žmones :) Ir be abejo, paruošite tikrai greitai.


  • 500 g "Lapino puotos" šviežios žąsienos file su oda;
  • 1 a.š. maltų kajeno pipirų;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 brokolio;
  • 1 čili paprikos;
  • 180 g šviežių shitake grybų (galite naudoti pievagrybius);
  • 2 skiltelių česnako;
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 1 v,š. balzamiko acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  1. Žąsienos file odą įpjaukite įstrižais rombais (tik neįpjaukite pačios mėsos). Iš abiejų pusių apibarstykite kajeno pipirais, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tuomet file odele žemyn dėkite į šaltą ir sausą keptuvę, Kepkite ant stipresnės ugnies apie 7 min., vis nupildami ištirpusius riebalus. Apverskite krūtinėlę ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 12 min. Išimkite ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  2. Svogūnus ir papriką supjaustykite pusžiedžiais, brokolius, čili papriką, česnaką ir grybus - griežinėliais.
  3. Stipriai įkaitintoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, tuomet dėkite svogūną, kai jis vos suminkštės, suberkite papriką, brokolius ir kepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami. Galiausiai sudėkite čili papriką, česnaką ir grybus. Pakepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios. 
  4. Supilkite sojos padažą, balzamiko actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską išmaišykite. Išjunkite ugnį ir suberkite svogūnų laiškus.
  5. Daržoves patiekite su kepta žąsienos krūtinėle.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...