2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

JOGURTINIS KEKSAS SU VYŠNIŲ KREMU

Jei prisišaldėte uogų, pats laikas panaudoti skaniam kekso kremui. Originaliame recepte naudojo juoduosius arba raudonuosius serbentus, bet vyšnios čia labai tiko, nes taip pat turi rūgštelės.

 keksui:

  • 100 g minkšto sviesto;
  • 75 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 25 g natūralaus jogurto;
  • 125 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
kremui:
  • 100 g vyšnių;
  • 100 g cukraus;
  • 150 g natūralaus jogurto;
  • 250 ml grietinėlės 36%;
  • 15 g želatinos;
  • 45 ml vandens;
  1. Keksui: minkštą sviestą ir cukrų plakite su cukrumi iki purios masės. Tuomet muškite po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami apie 1 minutę. Sudėkite jogurtą ir išplakite iki vienalytės masės. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišykite šauktu (ne mikseriu). Gautą masę supilkite į kekso formą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Kai atvės, perpjaukite į 3 lakštus.
  2. Kremui: želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.Į puodą sudėkite vyšnias, 50 g cukraus ir virkite, kol ištirps cukrus ir šiek tiek nugaruos skysčio (vyšnias patraiškykite su šaukštu). Į karštas vyšnias sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Kai atvės, sumaišykite su jogurtu. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakite iki standumo ir sumaišykite su jogurto bei vyšnių mase.
  3. Į kekso formą dėkite kekso lakštą ir pusę kremo, tada ant viršaus dėkite vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždenkite likusiu lakštu. Dėkite į šaldytą kelioms valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.
  4. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus ;)

p.s. naudojau Alma graikinį jogurtą, kuris konsistencija labai panašus į pertrintą varškę.


2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...