2016 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

MĖSOS VYNIOTIS SU DARŽOVIŲ IR SŪRIO ĮDARU

Vyniotiniu sočiai pavaišinsite savo namiškius, o gal net pavaišinsite svečius :) Vietoj šaldytų daržovių įdaro galite pakepti savo mėgstamas daržoves, kaip pvz.: paprikos, porai, morkos, grybai ir pan.


  • 500 g maltos jautienos;
  • 500 g maltos kiaulienos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 400 g šaldytų daržovių (naudojau kinietiškų rinkinį);
  • ~200 g fermentinio sūrio (10 apvalių griežinėlių);
  • 200 g pjaustytos šaltai rūkytos šoninės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinius, suberkite čiobrelius, raudonėlius, raudonąją papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Daržoves pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus tol, kol išgaruos skystis ir įberkite žiupsnelį druskos. Palikite atvėsti.
  3. Imkite folijos lakštą, patepkite šiek tiek aliejumi, dėkite faršą ir suformuokite ~25 cm pločio ir ~45 cm ilgio stačiakampį (svarbu, kad tokio ilgio vyniotinį skersai įtalpintumėt į skardą). 
  4. Išdėliokite sūrį, kepintas daržoves, tačiau ne iki pat kraštų. Tuomet folijos pagalba per ilgį susukite vyniotinį (video, kaip tai padaryti, žiūrėkite čia). 
  5. Ant tos pačios folijos vieną prie kitos išdėliokite šoninės juostelės, uždėkite vyniotinį ir susukite.
  6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite vyniotinį, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1 val., tuomet nuimkite foliją, nustatykite 200 laipsnių kaitrą ir kepkite, tol. kol vyniotinis gražiai apskrus.
  7. Patiekti galite su bulvių koše, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...