2017 m. kovo 28 d., antradienis

SULTINGAS VIŠČIUKAS

Jei sekate mano įrašus, turėtumėte žinoti, kad mėgstu patiekalus, kuriems nereikia ilgo marinavimo. Jau ne kartą įsitikinau, kad tinkamai parinkti prieskoniai suteikia mėsai puikų skonį. O Jūs sutaupote laiko, nes pasirinkę iškepti viščiuką, galite tai padaryti tą pačią dieną. Šaunu ar ne? :) 
Mėsytė gavosi be galo skani ir nėrėsi nuo kauliukų.


  •  ~1,5 kg viščiuko;
  • 3 skiltelių išspausto česnako;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  • ~30 g minkšto sviesto;
  • žiupsnelio šviežių rozmarino lapelių;
  1. Viščiuką nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
  2. Gerai įtrinkite česnaku, druska, maltais juodaisiais pipirais. Į viščiuko vidų įkiškite čiobrelio šakeles.
  3. Minkštą sviestą sumaišykite su rozmarino lapeliais. Padalinkite pusiau ir atsargiai įkiškite po krūtinėlės oda.
  4. Dėkite į kepimo indą išteptą sviestu, uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių (galite keletą kartų aplieti susidariusiomis sultimis). Likus 10 min. iki kepimo pabaigos nuimkite dangtį ar foliją ir leiskite apskrusti.
  5. Išimkite iš orkaitės ir palikite bent 10 min. šiltai pastovėti ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...