2018 m. balandžio 29 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU SMIDRAIS

Smidrų senas prasidėjo, jei mėgstate juos, siūlau per 30 min. pasigaminti puikų patiekalą.


 2-3 porcijoms:

  • 3 vnt. vištienos krūtinėlių (500g);
  • 3 v.š. tamsaus sojos padažo;
  • 3 v.š. medaus;
  • 3 išspaustų česnako skiltelių;
  • 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 6 gabalėlių mėgstamo sūrio;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 12 smidrų;
  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgi ir gausite 6 gabalėlius.
  2. Indelyje sumaišykite sojos padažą, medų, česnako skilteles, citrinos sultis, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Į kepimo skardą sudėkite vištienos puseles, užpilkite padažu ir apvoliokite iš abiejų pusių. 
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. 
  5. Tuomet į skardą sudėkite pomidorus, smidrus (kurių kotelių kietąją dalį nupjaukite ir su daržovių skustuku šiek tiek nuskuskite), ant vištienos krūtinėlių uždėkite po gabalėlį sūrio ir kepkite 6-10 min.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...