2018 m. balandžio 24 d., antradienis

ORKAITĖJE KEPTI ŠONKAULIAI SU BARBEKIU PADAŽU

Paruošti šonkaulius yra du būdai, t.y. arba juos prieš kepant apvirti, arba marinuoti iš karto. Tikėtina, kad neprašausite pasirinkę bet kurį iš išvardintų variantų. Šį kartą šonkauliukius apviriau ir tik po to kepiau. Mėsytė gavosi itin minkšta ir labai skani :)


2-4 porcijoms:
  • 700 g kiaulienos šonkaulių;;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 2-3 lauro lapelių;
padažui:
  • 100 g pomidorų padažo;
  • 50 g vandens;
  • 2 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 a.š. vorčesterio padažo;
  • 2 išspaustų česnako skiltelių;
  • 0,5 a.š. garstyčių;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 v.š baltojo cukraus;
  • šiek tiek šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo šonkaulių pašalinkite plėvelę, nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite, įberkite kelis grūdelius juodųjų pipirų, sumeskite lauro lapelius ir nuo užvirimo momento, virkite ant vidutinės ugnies apie 30 min. Tuomet nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį.
  2. Kol verda šonkauliai, pasiruoškite padažą. Visus išvardintus ingridientus sudėkite į keptuvę ir maišydami virkite apie 10 min. arba tol, kol padažas sutirštės.
  3. Į kepimo skardą sudėkite šonkaulius, dosniai aptepkite iš abiejų pusių padažu ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite su keptomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...