2018 m. gegužės 16 d., trečiadienis

LIETINIAI BLYNAI ĮDARYTI PAUKŠTIENA IR DARŽOVĖMIS

Niekada nenusibostantis patiekalas. Tik man lietinių blynų kepimas visada atrodo ilgas darbas, nors kita vertus iš dalies tai ir tiesa. Bet po visko, skonis visuomet atperka visą triūsą :)


14 vnt.:

  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 2 stiklinės vandens;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
įdarui:
  • 340 g "Lapino puotos" ančiukų kulšelių mėsos;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 170 g savo sultyse marinuotų pievagrybių (galite keisti šviežiais pievagrybiais);
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 125 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  1. Iš išvardintų produktų užmaišykite tešlą lietiniams blynams ir palikite pastovėti, kol pasiruošite įdarą. Tešla bus pakankamai skysta. Jei kepant blynai plyš, būtinai pridėkite dar šiek tiek miltų;
  2. Ančiukų mėsą smulkiai supjaustykite ir kepkite apie 10 min. Tuomet dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą papriką, dar pakepkite apie 5 min. Galiausiai sudėkite smulkintus marinuotus pievagrybius, raudonėlius, pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. Kai įdaras praves, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišykite.
  3. Iš paruoštos tešlos iškepkite lietinius blynus, ant kiekvieno dėkite paruošto įdaro, sulankstykite ir apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...